keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Stuntman Ignition


Stuntman Ignition on THQ-pelitalon julkaisema jatko-osa alkuperäiselle Stuntmanille. Pelissä pelataan stuntmiehellä, joka tekee stuntteja elokuviin, stuntesityksiin ja mainoksiin. Pelissä on kuusi elokuvaa, joissa jokaisessa on kuusi kohtausta. Sen lisäksi pelissä on myös kuusi mainos/show-kohtausta.

Pelin idea on yksinkertainen. Kun kohtaus alkaa, ohjaaja rupeaa kertomaan ohjeita, kuten ”Ohita auto”, tai ”Hyppää rampista”. Jokaisessa kohtauksessa on varaa tehdä vain viisi virhettä, mutta helpommalla vaikeustasolla saa virheitä tehdä seitsemän. Suoritusta arvioidaan virheiden määrän lisäksi myös pisteillä, joita saa esim. tekemällä ohjaajan määräämiä stuntteja, tai ajamalla läheltä esteitä. Sen lisäksi, jos haluaa vielä paremmat arvosanat, pitää pisteitä kerätä koko kohtauksen ajan. Pelin elokuvat ovat kaikki suuribudjettisia action-elokuvia, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää…

Pelin kontrollit on toteutettu hyvin, ja ne oppii nopeasti. Grafiikkakin on mainiota 720p HD-tasoa. Peli tukee Logitechin Driving Force Pro ja G25 Racing Wheel-rattiohjaimia. Pelissä on myös enintään neljän pelaajan moninpeli, sekä max. kahdeksan pelaajan verkkomoninpeli. Yksi asia tässä pelissä kyllä ihmetyttää. Miksi pelin ikäraja on 16 vuotta?! Pelissähän ajetaan autolla! Eli ilmoituksena huolestuneille vanhemmille: Ikäraja ei kuvaa tämän pelin sisältöä lähellekään oikealla tavalla. Seitsemän vuotta olisi oikeampi vaihtoehto.

Iso A suosittelee!

http://www.stuntmanignition.com/

PELATTAVUUS: 9/10
+ paljon toimintaa
+ kenttäeditori
+ suomenkielinen manuaali


JUONI: 8/10
+ stuntmiehen ura on hauska juoni pelille


GRAFIIKKA: 9/10
– taustat hieman palikkamaisia
+ muuten upea HD-grafiikka


PELIN IDEA: 8/10
– jatko-osa


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 9/10
– elokuvia liian vähän…
+ …mutta niiden kohtaukset ovat mainioita

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän vaikuttaa asialliselta ja hyvältä blogilta peliarvosteluille. Kiitos näistä, mutta toivottavasti jaksat kirjoittaa lisää arvosteluja.

Iso A - Big A kirjoitti...

Kiitos kehuista! Arvostelen sitä mukaa kun kerkeän... :-)