perjantai 1. helmikuuta 2008

Star Wars Battlefront II


Star Wars Battlefront II on 21. syyskuuta 2004 julkaistun Star Wars Battlefrontin jatko-osa.
Kuten ensimmäinen Battlefront, Battlefront II on kolmannen persoonan sotapeli, jossa pelataan Star Warsin episodien I-VI taisteluissa tavallisena sotilaana. Peliin on tullut uutena mm. mahdollisuus pelata jedeillä ja sitheillä, ja myös muilla tutuilla hahmoilla, kuten Han Sololla. Myös avaruustaistelut ovat tulleet mukaan. Kuten ensimmäisessä Battlefrontissa, myös Battlefront II:ssä on kaksinpeli (ei PC-versiossa) ja verkkomoninpeli.

Avaruustaisteluissa aloitetaan valitsemalla puoli, jolla haluaa taistella, jonka jälkeen voi valita hahmoluokan, jolla haluaa pelata (avaruustaisteluissa on vain kaksi luokkaa, pilotit ja iskujoukot, engl. marines). Sen jälkeen siirrytään hangaariin, josta löytyy normaalisti neljä erilaista avaruusalusta, pommikone, monitoimihävittäjä, kevyt hävittäjä ja joukkojenkuljetusalus (droideilla on kahdeksan alusta, kaksi jokaista luokkaa). Kun pelaaja lentää pois hangaarista, hänen edessään avautuu taistelu, jossa tarkoituksena on tuhota vihollisen risteilijän tärkeimmät kohdat kuten moottorit, komentosilta jne. Tuhoamalla vihollisen hävittäjiä, saattoaluksia ja risteilijän tärkeitä kohtia, saa pisteitä, joiden avulla taistelu voitetaan. PS2-versiossa taistelu päättyy, kun toinen osapuoli saa 180 pistettä, mutta PC:llä pisterajaa voi vaihtaa.

Kun pelaaja onnistuu normaalissa maataistelussa täyttämään tietyt edellytykset (PS2:lla 10 pistettä, PC:llä edellytyksiä voi muuttaa), ilmestyy ruudun alareunaan teksti, joka kysyy, ”Haluatko pelata sankarilla?” Jos pelaaja valitsee kyllä, ilmestyy ruutuun hahmoluokkavalikko, johon on ilmestynyt sankarin kuva. Sankarin valittuaan voi pelaaja liittyä taisteluun esim. Darth Vaderilla, ja tuhota kapinallisten linjat valomiekalla. Sankarin kestävyydestä haluaisin sanoa sen, että tämä peli ei noudata normaalia tapaa, jossa sankari kestää vaikka kymmenen singon ammusta, vaan ”elkkumittarin” tilalla on valomiekka, joka kuvastaa pelaajan ”elkun” määrää. Valomiekan terä lyhenee ajan, ja vihollisammusten osumien myötä, mutta kasvaa kun pelaaja tappaa vihollisia.

Pelissä on myös paljon suuria virheitä. Muutama ensimmäisen osan kentistä on poistettu, ja yhtä todella hyvää muutettu. Tilalle on laitettu koko joukko uusia, mutta ”Vanha kenttä on parempi, kuin pussillinen uusia!”. Vielä yhtenä virheenä on se, että ajoneuvot on menty pilaamaan pahan kerran. Ensimmäisessä Battlefrontissa, jos panssarivaunu ampui sotilasta, tämä kieri pari metriä taaksepäin iskun voimasta, eikä enää noussut, mutta Battlefront II:ssä sotilas kestää vaikka kuinka monta osumaa esim. AT-AT:n tykeistä. Pelin grafiikka on vain huonontunut ensimmäisestä osasta, mutta muutama PC:n kentistä on jopa hienon näköisiä. Peliä voi suositella joillekin Star Wars-faneille, mutta itse suosittelen mieluummin ensimmäistä osaa...

http://www.swbattlefront2.com/




PELATTAVUUS: 7/10
+ hyvä sotapeli Star Wars-faneille
– muutama suuri virhe


JUONI: 5/10
– juonta ei periaatteessa ole...
+ …mutta Historical Campaign-pelimuodossa juoni toimii hyvin


GRAFIIKKA: 6/10
+ PS2:lla grafiikka on huonoa...
+ …mutta PC:llä paikka paikoin parempaa


PELIN IDEA: 7/10
– jatko-osa


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 7/10
+ kentät jaksavat kiinnostaa kauan
+ kentissä paljon eri lähestymistapoja
– suunnittelukömmähdykset...

Katso myös: Star Wars Battlefront

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aiotko testaa Force Unleashed pelin? Kiinnostais tietää onko se parempi kuin Stalker Clear Sky. Toisen vois ostaa, molempiin ei oo varaa. Kumman ite valitset?

Iso A - Big A kirjoitti...

Itse asiassa olen jo hankkinut The Force Unleashedin, ja olen jo pelaillut sen läpi...

Arvostelua ajattelin loppuviikon puolelle, mutta voin jo sanoa, että Star Warsin ystäville SWTFU on erittäin suositeltava hankinta!