sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Skate 2



EA Black Box julkaisi vuonna 2007 skeittauspelin Skate. Itsekin pelin demoa kokeilleena tiedän, miksi peli oli niin suosittu. Sen sijaan, että temput onnistuisivat nappeja painamalla (kuten kilpailijan Tony Hawkin peleissä), Skatessa homma hoituu Flickit-ohjauksella, oikean analogisauvan liikkeillä. Tämä on mielestäni paljon parempi vaihtoehto, sillä se tuo kaikki temput käden ulottuville, ja vaihtoehtojakin tarjoutuu enemmän.

Ettei meno olisi liian samanlaista edellisosaan verrattuna, on peliin pitänyt keksiä (melko sekavan oloinen) juonenpätkä. Pelihahmon ollessa vankilassa, on San Vanelonan kaupunki tuhoutunut lähes kokonaan maanjäristysten ansiosta, ja rakennettu uudelleen entistä ehompana New San Vanelonana. Kaupunki on kuitenkin palkannut Mongo Corporationin turvamiehet partioimaan ja estämään rullalautailun kaduilla ja aukioilla.

Homman tekee kiintoisaksi se, että pompotteluun ei tarvitse vain alistua. Tuttavapiirin kasvaessa voi puhelinsoitolla ja tukulla tuohta kutsua kaverin pistämään vartijat pois pelistä tai irrottamaan esteet kaiteilta.

Aivan aluksi kuitenkin pitää muokata hahmon ulkonäkö mieleisekseen. Kasvoja, vaatteita, käsieleitä ja skeittilautaa muokkaamalla varmistetaan yksilöllinen ja katu-uskottava esiintymisasu.

New San Van, niin kuin se puhekielessä esiintyy, on laaja ja monipuolinen kaupunki täynnä skeittipuistoja ja muita paikkoja joissa esitellä taitojaan. Kuuluisuutta ja käteistä kerätään tekemällä kuvauskeikkoja alan lehdille, kuten Trasherille. Touhu on kuin muotikuvauksissa: kuvaaja kertoo mitä haluaa, jonka jälkeen yritetään kunnes lopputulos kelpaa. Tehtävien joukossa on myös kisaamista pro-skeittareiden kanssa tai muuten vaan "paikan omistamista".

Suurien muutosten joukosta löytyy myös mahdollisuus nousta pois laudalta! Wau... Tätä tarvitaan muun muassa esteiden siirtelyyn ja ramppien järjestelyyn, tai rappusten kiipeämiseen. Hieno ominaisuus, mutta toteutus tökkii. Kävely on, joskin melko sulavan näköistä pelihahmolta, vaikeasti hallittavaa.

Edellisosasta tuotujen kehuttujen ominaisuuksien joukossa on monipuolinen videoeditori. Hienoimmat temput ja huvittavimmat ilmalennot voi tallentaa, editoida ja julkaista koko maailman iloksi. Kuviakin voi ottaa, mutta itse suosin videokuvaa! Kameravaihtoehtoja on kuitenkin vain kolme, joten tässä vaiheessa EA astuu oikeasti kehiin...

Lisäosat... Maksulliset lisäosat... Olisihan se pitänyt arvata...

Netistä voikin ladata peliin ykkösosasta tuttuja paikkoja, uusia vaatteita ja videonmuokkaustyökaluja. Yksi ilmainenkin pakkaus löytyy, ihme kyllä.

Ja lisää ominaisuuksia satelee; Hall of Meat pitää kirjaa näyttävimmistä mokistasi ja kivuliaimmista kaatumisistasi. Jokaisen kaatumisen, tahattoman tai tahallisen, jälkeen peli pisteyttää epäonnistumisesi, ja pahempien loukkaantumisten kohdalla kertoo, mitkä paikat murtuivat.

Tästä tuleekin hyvä aasinsilta Skate 2:n laajaan nettimoninpelivalikoimaan. Voit lautailla vapaasti, tai yrittää suorittaa haasteita kaveriesi kanssa, tai jos satut kilpailutuulelle, voit kisata ja katsoa kuka grindaa parhaiten tai kaatuu näyttävimmin.

Skate 2 on pienistä viimeistelemättömyyksistä ja ruudunpäivitysongelmista huolimatta erittäin hyvä peli kaikille penkki-, sekä oikeille rullalautailijoille!



http://skate.ea.com/home.action

http://www.eagames.co.uk/game/skate-2/


Tämä miellytti:
hieno ohjaussysteemi

Tämä ärsytti:
kömpelö käveleminen

Tämä yllätti:
hahmo liikkuu sulavasti, joskin ruudunpäivitys tökkii silloin tällöin


PELATTAVUUS: 9/10
+ Flickit tekee pelaamisesta hauskaa
+ laaja ja monipuolinen kaupunki
+ hahmonmuokkausominaisuudet
– tökkivä ruudunpäivitys
+ käveleminen...
– ...on kömpelöä

JUONI: 6/10
– melko naurettava taustatarina...
+ ei tule pelissä häiritsemään pelaajan omaa uraa
+ paljon tehtäviä

GRAFIIKKA: 9/10
+ New San Vanelona on kaunista katseltavaa...
– ...mutta terävämpääkin voisi olla

PELIN IDEA: 9/10
– jatko-osa...
+ ...joka hoitaa hommansa hyvin
+ Flickit, kävely, esteiden siirtely

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 9/10
+ paljon tehtävää
+ Internet-moninpeli
+ videoeditointityökalut

Ei kommentteja: