tiistai 24. helmikuuta 2009

Sniper Sim



Sniper Sim on amerikkalaisen Sniper Centralin kehittelemä vielä beta-asteessa oleva pikkupeli. Se on kehitelty harrastelijapohjalta, ja sen näkee. Latauspaketti on mukavan kompakti, 12 megatavua. Käyttöjärjestelmiksi ilmoitetaan XP ja 2000, mutta Vistassakin pyörii mainiosti. Lyhyen latauksen jälkeen voi aloittaa heti, sillä ohjelma suorittaa itsensä komentorivin kautta. Asennuksia ei siis tarvita.

Tehtäviä löytyy yksi ja se on nimetty ”yllättävästi” Terrorist Campiksi… Ulkoasu on vaatimaton, mutta toimiva, vaikkakin pelihahmon selkä ei oikein suostu toimimaan kunnolla. Pelata voi joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan vinkkeleistä, mutta ampuminen pitää suorittaa 1. persoonasta.

Nimi ”tarkka-ampujasimulaattori” on harhaanjohtava. Epäonnistuminen on lähes mahdotonta, sillä aivottomia vihulaisia voi napsia puolesta kilometristä, eivätkä raukat ymmärrä juosta pakoon/suojaan. Jos pelaaja uskaltautuu liian lähelle, vastaan asettuu hyvinkin tappavaksi osoittautuva haulisade.

Sen verran realismia peliin on kuitenkin haettu, että tähtäimet on kohdistettu tietylle etäisyydelle. Jos haluaa luodin lentävän kiikaritähtäimen osoittamaan kohtaan, tulee pelaajan arvioida etäisyys ja asettaa välimatka tähtäimeen. Tähtäystä voi tarkentaa sivusuunnassakin, mutta se on puuttuvien tuuliolosuhteiden takia tarpeetonta.

Simulaattoripuolta kuitenkin tukee pelin kehittäjien tavoite mallintaa tarkat ballistiset ominaisuudet 7.62x51mm NATO M11L8R -ammukselle…

Vaikkakin sinne tänne räiskiminen on huvittavaa puuhaa, jaksoin pelata korkeintaan kahdeksan minuuttia kerrallaan. Peli soveltuu vaatimattomien laitteistovaatimustensa takia vanhemmillekin koneille, ja tarjoaa hupia pieninä annoksina nautittuna.

Peli on toistaiseksi ilmainen, mutta tekijä suunnittelee lopulliselle versiolle 15 jenkkidollarin hintaa.

https://www.snipercentral.com/snipersim.htm


PELATTAVUUS: 7/10
+ huvittavaa räiskimistä
– vihollisen olematon tekoäly
– lupailtu moninpeli ei toimi

JUONI: 5/10
+/– pelkkää räiskintää

GRAFIIKKA: 5/10
+ soveltuvat vanhemmillekin koneille
– tausta ja pelihahmo piirtyvät ajoittain bugisesti

PELIN IDEA: 4/10
+ ensimmäinen näkemäni tarkka-ampujasimulaattori
– noin miljoonas räiskintä
+ ilmainen

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 4/10
– hyvin keskeneräinen
– samaa kauraa koko ajan
+ on hauska pienissä pätkissä

Ei kommentteja: