tiistai 22. heinäkuuta 2008

Lego Star Wars: The Video Game


Lego Star Wars: The Video Game on LucasArtsin ja Traveller’s Talesin kehittämä videopeli, jossa seikkaillaan episodien I, II ja III maailmoissa Lego-hahmoilla.

LSW:TVG:ssä on monia hauskoja ominaisuuksia. Esimerkkinä mainittakoon se, että kenttävalikko on osa peliä, eikä yleisen kaavan mukaan tekstipohjainen. Kenttävalikkona toimiva Dexter Jetsetterin kuppila on myös kauppa, josta voi ostaa kentistä löytyvillä pikkupalikoilla uusia hahmoja ja erilaisia ekstroja. Eräskin niistä muuttaa kaikki valomiekat harjoiksi! On huvittavaa katsella, kun Kenraali Grievous heiluu ympäriinsä neljän harjan kanssa…

Kuppilan ulkopuolella on ”parkkipaikkoja”, joille ilmestyy elokuvista tuttuja ajoneuvoja, kun pelaaja löytää Minikit-kanistereita kentistä. Parkkipaikkojen ympärillä kävelee myös muita Lego-hahmoja sitä mukaa, kun pelaaja niitä ostaa. Pihalla on myös meneillään sota hyvien ja pahojen hahmojen välillä…

Kuppilassa on kolme ovea, yksi kullekin episodille, ja yksi bonusovi. Kunkin oven takana on huone, jossa on kuusi uutta ovea, jotka johtavat kenttiin. Kentän alussa ilmestyy ruutuun kuuluisa keltainen introteksti, joka selittää missä mennään. Sitä seuraa hyvin tehty animaatio. Ja koska muoviset leluhahmot eivät osaa puhua, pelin hahmotkin selittävät asiansa elehtimällä ja mumisemalla.

Kentät ovat pitkälti taistelupohjaisia, mutta myös ongelmanratkaisua esiintyy. Joka nurkan takaa tuntuu löytyvän taisteludroideja, jotka valosapelisankarimme pistää leikiten halki, poikki ja pinoon. Elokuvista tutuissa kohdissa vastaan tulee pomotaisteluita, jotka kulkevat kaikki samaa kaavaa pitkin. Muutaman osuman jälkeen pomo pakenee ja käskee kätyrinsä kimppuusi. Sitten jatketaan tappelua, ja otetaan käpälämäkitaktiikka käyttöön. Tätä jatketaan, kunnes pomon kuntomittari näyttää tyhjää.

Pelissä on myös kolme ajoneuvokenttää: Anakinin Podracing -kilpa-ajo episodi I:stä, Geonosiksen taistelu II:stä, ja Coruscantin avaruustaistelu III:stä. Ne ovat kaikki omalla tavallansa hauskoja, mutta rajoitettuja.

Lego-yhtiön moraalien mukaisesti pelissä ei voi kuolla. Tai periaatteessa voi, sillä liiallisten osumien jälkeen Lego-ukkeli menee palasiksi ja lysähtää maahan, mutta herää taas henkiin muutamassa sekunnissa.

Iso A suosittelee!

http://www.legostarwarsthevideogame.com/


PELATTAVUUS: 10/10
+ legomaisen helpot kontrollit
+ dialogin puuttuminen pienentää kielimuuria…
– …mutta pelissä on silti paljon englanninkielistä tekstiä

JUONI: 5/10
– juoni Star Warsista
+ juoni Star Warsista!!!

GRAFIIKKA: 7/10
+ parasta mitä PS2:lta voi toivoa
– ei vastaa nykypäivän vaatimuksia

PELIN IDEA: 10/10
+ Tähtien sotaa tanskalaisilla muoviukoilla!

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 10/10
+ paljon kerättävää kentissä
+ avautuva Free Play -pelimuoto, jossa pääsee pelaamaan kaikilla hahmoilla

Ei kommentteja: