maanantai 16. kesäkuuta 2008

Sly 3: Konnien kunnia


Sly 3: Konnien kunnia on pelitalo Sucker Punchin kehittämä peli, jonka päähenkilö on varasteleva pesukarhu, Sly Cooper. Yhdessä kaveriensa Bentleyn, kilpikonnan, joka joutui pyörätuoliin sarjan kakkososan lopussa, ja Murrayn, väkivahvan virtahevon, Sly etsii mestarivarassukunsa ikivanhaa aarreholvia.

Pelin idea voi vaikuttaa erikoiselta, mutta sen toteutuksessa on onnistuttu kiitettävän hyvin. Hiiviskelyosuudet tarjoavat jännitystä ja päähenkilön supersankarimaisen akrobaattisuuden ansiosta katoilla pomppiminen ja ränneissä kiipeily on helppoa ja hauskaa.

Erinäisiä ”keikkoja” suunnitellaan hartaasti ja toteutetaan huolella sveitsiläisen kvartsikellon tarkkuudella. Pelisarjan toista osaa vaivanneista naurettavan epäuskottavista tehtävistä (esimerkkinä mainittakoon tehtävä, jossa piti pelotella intialaisen ruhtinaan palkintonorsut pois aitauksestaan, sen jälkeen varastaa jalokivet niiden päähineistä, ja tehdä niistä sahanterä, jolla myöhemmin sahattiin terästä…) on päästy miltei kokonaan eroon, mutta silti silloin tällöin tulee vastaan muutama mission impossible…

Sarjan kakkos- ja kolmososat on dubattu suomen kielelle, ja vieläpä melko onnistuneesti. Se on selvä plussa lapsille ja/tai muille englannin kieleen perehtymättömille. Ja jos tylsistyminen iskee, voi valita kieleksi vaikkapa saksan, ranskan tai ruotsin!

Pelin grafiikkapuoli on perin onnistunut näyte cel-shading -grafiikkatyylin mahdollisuuksista ja luo erikoisen mutta toimivan käsinpiirretyltä vaikuttavan tunnelman. Paketin mukana tulevat myös naurettavan näköiset 3D-lasit, joilta ei kannata odottaa liikoja, oikeastaan yhtään mitään.
Moninpelikin löytyy, ja pelitiloja on neljä; ilma-, ja meritaistelu, peruspeliä muistuttava Rosvo & Poliisi -rällästys ja retrohenkinen 2D-tietokonehakkerointi konemaisella tietokonemusiikilla säestettynä.

Kontrollit pelittävät mainiosti ja sekä kenttä-, että hahmosuunnittelu on erinomaista. Päällimmäisenä mieleen pelistä minulle jäi luku ”Kuolleet miehet eivät lavertele”, joka sijoittuu merirosvosaarelle. Muutamassa tehtävässä Sly soheltaa hauskalla merirosvoaksentilla (Arrr! Kävelepä lankkua, kapinen koira!) ja pisteenä i:n päälle, merirosvolaivallakin pääsee seilaamaan Seitsemää Merta, ja tietysti myös sotimaan kilpailevien piraattien kanssa.

Sly 3 on erittäin mainio peli, jossa yhdistyvät hiiviskely ja huumori, mutta on joillain osa-alueilla edeltäjäänsä heikompi.


Iso A suosittelee!


http://www.slyps2.com/


PELATTAVUUS: 8/10
+ kontrollit kohdallaan
+ dubbaus on onnistunutta
+ suomenkielinen käyttöohje

JUONI: 7/10
– ilman aiempaa kokemusta sarjasta, juoni voi jäädä auki

GRAFIIKKA: 6/10
+ hienot cel-shading -grafiikat


PELIN IDEA: 3/10
+ moninpeli
– jo kolmas sarjassaan


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 8/10
+ kiitettävän pitkä
+ paljon haasteita ja muita ominaisuuksia
+ moninpeli

Ei kommentteja: