torstai 12. kesäkuuta 2008

Heatseeker


Heatseeker on Worms 4:n kehittäneen pelitalo Codemastersin tuotos. Tässä ilmataistelupelissä soditaan moderneilla ja aidoilla suihkuhävittäjillä kahden fiktiivisen osapuolen välillä. Taistelut sijoittuvat Karibianmerelle, Eteläiselle jäämerelle, Antarktikselle ja Itä-Aasiaan. Pelissä on 17 lentokonetta, joiden lisäksi useista koneista on eri versioita. Se nostaa koneiden määrän 36:en.

Alkutuntuma on hyvä; suihkuhävittäjällä lentämistä liikkeentunnistuksella. Ohjaus on helppoa; kun osoitat ohjauskapulalla ruudun yläreunaa, kone lähtee nousuun, osoittamalla alareunaa, kone kaartaa alaspäin jne. Ohjainta horisontaalisesti kallistamalla kone kallistuu, ja lopulta pyörii vaakakierrettä.

Maahan törmääminen on hyvin harvinaista, ja kone kiipeää sen verran kiltisti, ettei sitä saa sakkaamaan lupakirjansa kirjekurssilla hankkinut pilottikaan. Ilmailu sujuukin mainiosti, mutta se ei vielä kata hyvän pelin yhtälöä. Muut pelin osa-alueet eivät olekaan kunnossa.

Lentelyfiilikseen pääsee kyllä mainiosti, mutta hävittäjälentämisen hävittämisosa jääkin paljon etäisemmäksi. Aseet ovat kyllä hienoja, mutta jotain niistä vain puuttuu. Äänet eivät ole tarpeeksi pontevia, vaan ne hukkuvat jälkipolttimen puhkumiseen, eivätkä räjähdyksetkään ole aivan nykystandardin mukaisia. Hauskojakin puolia löytyy, kuten se, että voit seurata Impact Cam™:illa ohjuksesi lentoa ja tietysti, kohteeseen osumista…

Juoni on ihan hyvä yritys, mutta iänikuinen aasialaisten terroristien jahtaaminen alkaa jo maistumaan viikon vanhalta kalakeitolta… Grafiikka puolestaan olisi ollut hienoa PlayStation 2:n alkuaikoina, mutta eipä Wiiltä kyllä paljon parempaa voi odottaakaan…

Paikallis- ja Internetmoninpeliä pitää nykypeleissä jo itsestäänselvyytenä, mutta tästä pelistä se puuttuu.

Kaiken kaikkiaan kiva arcade-peli sadepäivien ratoksi, muttei missään nimessä kelpaa simulaattoriksi.


www.codemasters.co.uk/heatseeker


PELATTAVUUS: 7/10
+ ohjaus toimii mainiosti
– aseiden äänet jäävät muun metelin varjoon

JUONI: 1/10
– taas pahan akselia pätkitään (öljyä ja massatuhoaseita, kuulostaako tutulta?)

GRAFIIKKA: 5/10
– grafiikat viiden vuoden takaa


PELIN IDEA: 3/10
+ lentopeli Wiille
– lentopeli
– juoni


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 3/10
+ paljon lentokoneita
– juoni…

Ei kommentteja: