perjantai 23. toukokuuta 2008

Worms: A Space Oddity


Worms: A Space Oddity on Worms-sarjan ensimmäinen Wiille julkaistu osa. Pelin kehittäjinä ovat toimineet pelitalot Team 17 ja THQ.

Tekisi kovasti mieli sanoa, että Worms: ASO on erittäin kekseliäs ja hienosti toteutettu peli, mutta kun niin ei vain ole… Ensimmäinen ihmetys tulee jo alkuvaiheilla. Kun aloittaa pelaamisen huomaa, että ilman sen kummempia varoituksia pelimaailmassa on x-akseli ja y-akseli, mutta z-akseli puuttuu! A Space Oddity onkin 2D-muodossa! No, ei siinä vielä mitään, itsekin omistan Worms 2:n demon, joka on vallan mainio peli, siinäkin 2D-grafiikat. Ikävää onkin, että vuonna 1997 kehitetty Worms 2 omaa paremmat grafiikat, kuin vuoden 2008 A Space Oddity! Emmekö ole edenneet mihinkään (muualle kuin taaksepäin) 11 vuodessa?!!!

Alkujärkytyksen jälkeen tajuaa, että eihän grafiikka peliä tee. Onkohan pelin pelattavuus kunnossa?

Yksikään pelifirma ei voi tehdä Wiille peliä ilman jonkinmoista liikkeentunnistusominaisuutta, joten tietysti niitä on tässäkin pelissä. Kranaattien heittäminen onnistuu kättä heilauttamalla, räjähdepakkaus räjäytetään klassista räjäytysvipua imitoivalla liikkeellä, ja ohjusta ohjataan osoittamalla kohdetta Wiimotella. Nämä ja monet muut kontrollit tuottavat tietysti aina välillä hankaluuksia, mutta ovat pääosin hauskoja ja toimivia.

Tarinamoodikin löytyy, tosin vain nimellinen, mutta tarinan välivideot ovat hauskoja ja ulkonäköpuolella mainioita.

Worms: A Space Odditystä jää jotenkin paha maku suuhun. Klassinen wormsmaisuus on onnistuttu hävittämään todella tehokkaasti; Wormsien matoelementti on kadonnut, kun madoille on puettu kaiken maailman hattukypärähäkkyröitä, ja kehuttu, laaja ja mielikuvituksellinen asearsenaalikin on ASO:ssa suppea ja ei sisällä mitään uutta, tai mielikuvituksellista.

Jos haluan pelata Wormsia valitsen mieluummin Worms 4: Mayhemin, ja jos haluan pelata 2D-Wormsia, niin valitsen sen 11 vuotta vanhan Worms 2:n demon…

Haluaisin todella suositella Worms: ASO:a ihan vain sen konseptin vuoksi, wihdoinkin Worms Wiille, mitä huonoa siinä nyt voisi olla mutta se on vähemmän kuin osiensa summa.

http://www.wormsspaceoddity.com/


PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit ovat helpot ja nopeasti opittavissa
+ suomenkielinen pikaopas
– suppea ja mielikuvitukseton asearsenaali

JUONI: 1/10
+ tarinamoodissa jonkinmoinen juoni…
–…mutta sekin pääosin vain nimellinen


GRAFIIKKA: 4/10
+ 2D on klassista Wormsia, ”The way it’s meant to be played.”
– 11 vuoden takainen Worms 2 on kauniimpaa katseltavaa


PELIN IDEA: 3/10
+ hupaisa matoräiskintä…
–…on onnistuttu pilaamaa lähes täysin
– sarjassaan ties kuinka mones


PELIN KÄYTTÖIKÄ: 3/10
+/– ilman aiempaa kokemusta Wormseista, ASO saattaa olla jopa hauska
+ mahdollisuus täysin uuteen kenttään joka pelikerralla
– alkaa toistaa itseään melkoisen paljon

Ei kommentteja: