sunnuntai 29. marraskuuta 2009

JamLegend



Erilaiset musiikkipelit ovat kasvattaneet suosiotaan roimasti viime vuosina. Tästä johtuen valinnanvaraa riittää. Guitar Herojen sekä Rock Bandien lisäksi tarjolla on myös indie-musiikkipelejä. Näistä hyvänä esimerkkinä toimii nettiselaimella pelattava JamLegend.

Peliin kirjautuminen on ilmaista, niin myös pelaaminen. Siis tiettyyn rajaan asti. Tarjolla on ihan mukava määrä ilmaisia kappaleita, mutta tekijänoikeuslakien takia useimpien isojen nimien kappaleet ovat lukittuja. Soittamaan pääsee, jos omistaa kappaleen mp3-muodossa. Sitten kappale ladataan omaan kirjastoon.

Tästä alkaakin rahastus, sillä ilman maksuja voi ladata vain viisi mp3-tiedostoa kirjastoonsa. 4,99 dollarin (n. 3,33 €) kuukausihinnalla saa ladata sata tiedostoa, 9,99 dollarin (n. 6,7 €) kuukausimaksulla saa 500 kappaletta. Vuosimaksuna hinnat ovat 30$ ja 50$.

Jos kuitenkaan et ole valmis maksamaan, ja satut omistamaan jonkun lukitun kappaleen mp3-tiedoston, pääset soittamaan ilman sen kummempia maksuja. Viiden kappaleen raja on kuitenkin valitettavan pieni.

JamLegendissa on yhteensä noin 800 ilmaista kappaletta, lukittuja onkin sitten vielä enemmän. Kahdeksansadan ilmaisen joukossa on enemmän ja vähemmän tunnettuja kappaleita, mutta jos lähdet etsimään lempikappaleitasi, joudut todennäköisesti maksamaan.

Peli ei ole yhtä tyylikäs ulkoasultaan kuin tunnetummat kilpailijansa, mutta perusidea on sama. Pelaaja painaa painikkeita sitä mukaa kun ruudulla kulkevat pallot osuvat ruudun alaosaan. JamLegend eroaa muista siinä, että ohjaimena on näppäimistö, ja kuvakkeet haahuilevat joskus kappaleesta välittämättä. Useimmat kappaleet toimivat kuitenkin hyvin, ja GH:n tai Rock Bandin ohjaimella pelaamista tuetaan.

Pelaaminen on ihan kohtuullisen kivaa, joskaan kovin pitkään ei jaksa näppäimistöä hakata. Omaan makuuni sopivia kappaleita ei löydy turhan paljoa, joten valinnanvara jää valitettavan vähään.

JamLegend ei tarjoa mitään erityisen hienoa, joten rahaa en suosittele tähän tuhlaamaan. Ilman maksuja JL on keskinkertainen musiikkipeli, ilmainen, mutta tylsähkö.




Tämä miellytti:
ilmaisia kappaleita

Tämä ärsytti:
maksullisuus, kuukausimaksut ovat oma inhokkini pelimaailmassa

Tämä yllätti:
lupaava alku tuotti pettymyksen


PELATTAVUUS: 8/10
+ käyttöliittymä selkeä...
– ...joskin tavanomainen
+/– valinnanvara riippuu paljolti musiikkimausta

JUONI: 5/10
+/– musiikkipeli ei juonta kaipaa

GRAFIIKKA: 8/10
+ ei mitään valitettavaa...
– ...ei mitään kehuttavaa

PELIN IDEA: 7/10
– taas yksi musiikkipeli
+ paljon kappaleita

PELIN KÄYTTÖIKÄ: /10
+ valinnanvaraa
– ei oikein innosta

2 kommenttia:

nettipelit kirjoitti...

Jam Legend on kyllä tosi hyvä peli. Pitäis hankkia se omallekin pelisivustolle. Kiitos arvostelusta, hyvää kamaa kuten aina!

Iso A - Big A kirjoitti...

Kiitoksia kehuista!

Hieno pelisivusto sinulla! Hauskoja pikkupelejä, etenkin tuo U.S.A.:n presidentinvaalitaistelu!