keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Soldier Front



Ilmaispelejä on Internet täynnä. Tässä taas yksi, yllättävästi ensimmäisen persoonan sotapeli. Ja kuten muutkin ilmais-firstpersonshooterit, tämäkin perustuu täysin Internet-moninpelille, yksinpeliä peli ei siis sisällä.

Soldier Front eroaa tekijöidensä mukaan Counter-Strikestä ja muista vastaavista realismilla. Luvattu dynaamisuus ja realismi jäävät kuitenkin kauas kasarmille taistelun riehuessa pienissä ja tiiviissä kentissä.

Peli käynnistetään poikkeuksellisesti suoraan pelin nettisivuilta. Tätä varten täytyy kirjautua peliä ylläpitävään ijji.comiin. Koko yhteisö tuntuu melkoiselta rahastukselta, sillä ostettavissa on "G-kolikoita", joilla voi sitten ostaa erilaisia naurettavan tarpeettomia bonuksia peliin...

Lataaminen ja asennus vievät vain vähän aikaa, ehkä noin vartin. Ennen kuin pääsee räiskimään, pitää ostaa pelinsisäisellä (ilmaisella) rahalla, tai G-kolikoilla itselleen hahmo. Valittavina on hahmoja maailman tunnetuimmista erikoisjoukoista, mm. SAS:sta tai Delta Forcesta. Tämän jälkeen shopataan aseita ja varusteita. Asevalikoima on aluksi melko suppea, mutta ensimmäisen aseen ostamisen jälkeen avautuu koko joukko uusia.

Asevalikoima on hyvin samanlainen kuin War Rockin vastaava. Myös asevalikko on hyvin tutun oloinen. Oikeastaan koko peli tuntuu aivan War Rockilta, mutta pienemmillä kentillä ja ilman ajoneuvoja, ja tällä kertaa aseita ei vuokrata. SF on kuin Call of Duty pienen mittakaavan kaupunkisotineen, kun taas War Rock muistuttaa Battlefieldin laajasta sodasta. War Rockiin verrattuna SF:ssä on nopeampi ja helpompi ladata, mutta WR on laaja-alaisempi.

Niin kuin sanoin jo aiemmin, lupailtua realismia saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Pelihahmot juoksentelevat ja hyppivät erikoisen näköisesti, aseet eivät tehoa sitten ollenkaan, mutta aina se tarkka-ampuja voittaa. Tulostaulukosta huomaa poikkeuksetta, kenellä on kiikarikivääri.

Huvittavana puolena mainittakoon, että taistelun alun kranaattivimma kuulostaa teknobiisiltä! Räjähdysbasson jumputuksen seassa kuuluu toistuvasti tuttu lausahdus "Fire in the hole!"...

Yksi erityisen hyvä puoli on äänimaailma, ainakin aseiden osalta. Aseet kuulostava jopa oikeasti tehokkailta (vaikkeivät sitä olekaan), ja äänenlaatu on huomattavan korkeaa ilmaispeliksi. Pelaamaan on helppo päästä, ja vapaan serverin löytää nopeasti. Vaikeustasokaan ei ole kauhea, vaan normiräiskintätaidoilla pääsee pitkälle.


Soldier Front on hyvä peli. Mutta "hyvä" on suhteellista: SF on ilmaispeli-hyvä, ei Call of Duty -hyvä. Toiselta kantilta ajateltuna peli ei kuitenkaan saavuta omia tavoitteitaan realismissa, mutta tavoitteissa rimanalitukset ovat hyvin yleisiä nykypeleissä, esimerkkinä toimikoon Lord of the Rings: Conquest.




http://sfront.ijji.com/


Tämä miellytti:
lyhyt lataus

Tämä ärsytti:
vain yksi räiskintä muiden joukossa

Tämä yllätti:
hyvät aseäänet


PELATTAVUUS: 7/10
+ standardikontrollit
+ tuttua ja turvallista aivot narikkaan -toimintaa
– ei lupailtua realismia

JUONI: 5/10
+/– Internet-moninpeli ei juonia kaipaa

GRAFIIKKA: 7/10
+ ihan mukiinmenevä ulkoasu...
– ...ei ole millään tavalla erikoinen

PELIN IDEA: 1/10
– ei mitään uutta

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 3/10
+/– vain yksi muiden joukossa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

FINLAND KLAANI RANK 8 EUROOPAN PARAS!!!