torstai 6. marraskuuta 2008

Rising Eagle



Rising Eagle on vuoteen 2040 sijoittuva sotapeli. Tällä kertaa sotivat (yllätys!) USA:n merijalkaväki, yhdistyneet Euroopan armeijat ja Kiinan armeija. Mukana on myös muutama Lähi-idän valtio armeijoineen.

Pelatakseen pitää kirjautua nettimoninpeliyhteisö GameSpy:n. Tämän jälkeen voikin jo valita serverin yllättävän pienestä listasta. Vaikka servereitä onkin vähän, niin pelaajia löytyy paljon. Taistelun alussa valitaan armeija, ja tämän jälkeen valitaan aselaji listasta. Jos haluaa johonkin tiettyyn aselajiin, sillä kutakin aselajia voi olla samassa taistelussa vain muutama.

Grafiikka on hyvää, varsinkin ottaen huomioon pelin hinta: 0€. Peli onkin ilmaislataus, eikä lataus/asennusprosessissa kestä kovinkaan kauaa. Äänimaailmassa on kyllä parantamisen varaa, sillä 1,25 -senttisen kaliiberin omaava Desert Eagle kuulostaa lähinnä naurettavalta.
Taistelua johtaa kummallakin puolella yksi pelaaja, joka voi antaa pelaajille käskyjä, ja kutsua ilmaiskuja. Komentohierarkiassa seuraavana on kolme ryhmänjohtajaa, jotka voivat hekin antaa käskyjä yksinkertaisella tavalla: kursori haluttuun kohteeseen, hiiren oikean painikkeen painallus, ja sitten vain valitaan haluttu käsky listasta.

Loput aselajit sitten ovatkin tuttua huttua. Kivääri-, konekivääri- ja räjähdemiesten lisäksi mukana on myös tietysti tarkka-ampujia. Arsenaalista löytyy kymmeniä oikeita ja kuvitteellisiakin aseita.

Mutta Nousevalla Kotkalla on vielä muutama ässä pyrstösulissaan! Tulevaisuuden taistelukentällä häärivät myöskin hakkeroija, joka neutralisoi vihollisen tykit ja räjähteet, sekä Panssaroitu TaisteluInsinööri, joka on nimensä mukaan erittäin vahvasti panssaroitu sotilas, jonka varustukseen kuuluvat erilaiset raskaat konekiväärit ja raketit sekä ohjukset.

Sotilaiden tulevaisuuden haarniskat mahdollistavat superpomppimisen ja superhyppimisen, joten liikkumisesta ei tule ongelmaa.

Pelin kenttävalikko on kattavahko, joskin kentät vaikuttavat liikaa toisiltaan. Kentissä on siellä täällä puuovia ja umpeen muurattuja ikkunoita, jotka voi rikkoa taisteluvarustukseen kuuluvalla lekalla.

Itse taistelu on kuitenkin pinnallista, eikä tunnelmaan pääse mukaan. Muihin verkkoräiskintöihin verrattuna Rising Eagle ei pärjää. Ilmaispelien joukosta löytyy monta paljon parempaa peliä, kuten mm. America’s Army ja War Rock. Maksullisiin kilpailijoihin ei kannata edes verrata...


PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit tutut ja helpot
– tunnelmaan on vaikea päästä mukaan

JUONI: 3/10
– mikään ei selitä miten pelin valtiot ovat päätyneet sotaan...
+ ...mutta onhan tämä ihan hauskaa näinkin

GRAFIIKKA: 7/10
+ ihan kivat grafiikat
– ei ekstrariemunkiljahduksia

PELIN IDEA: 7/10
– sotapeli...
+ ...tulevaisuuteen sijoittuvana

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 6/10
+ verkkosodintaa
– parempiakin löytyy

Ei kommentteja: