tiistai 29. tammikuuta 2008

Ratchet & Clank 3


Ratchet & Clank 3 on Insomniacin Ratchet-pelisarjan kolmas osa, joka edeltäjiensä tavoin on kolmannen persoonan seikkailu/räiskintäpeli. Ratchet & Clank 3 on melko huono jatko-osa. Siinä pelin ideat alkavat olla loppuunkäytettyjä, ja aseita on vähemmän kuin aiemmin. Pelin juoni ei ole kummoinen, eivätkä juonta eteenpäin vievät videot ole enää yhtä hauskoja, kuin aiemmissa osissa. Pelin työnimi oli Ratchet & Clank 3 Up Your Arsenal, mutta se päätettiin jättää nykyiseen muotoon.

Peliin lisänä ovat tulleet pienet minipelit, joissa pääsee pelaamaan videopelejä. Niissä seikkailee pelistä tuttu Kapteeni Qwark. Muuten peliin ei ole tullut lähes mitään uutta, pikemminkin uutuuksia on jätetty pois. Kuten kakkososassa, myös kolmannessa Ratchetissä on ns. taisteluareenoja, joissa voi sotia rahapalkinnoista. Taisteluareenoihin lisänä ovat tulleet erinäiset lyhyet polut joissa on ansoja yms., mutta ne eivät jaksa kannatella Ratchetiä pinnalla kovin kauaa. Aseista on tullut lähes liian sci-fimäisen näköisiä, että ne ovat jo melkein rumia. Pelissä on myös sellainen ominaisuus, että jos Sinulla on Ratchet & Clank 2-tallennus (ja tietyt aseet ostettuina) samalla muistikortilla, saa muutaman aseen ilmaisena.

Kontrollit ovat edelleen hyvät, eikä niihin totutteluun mene kauaa. Pelissä on myös moninpeli jossa voi pelata max. kolmen kaverin kanssa Multitapin avulla. Myös enintään kahdeksan pelaajan verkkopelikin löytyy, mutta koko moninpeli on huonosti toteutettu, joten Ratchet 3:sta ei kannata ostaa moninpelaamista varten.

http://www.ratchetandclank3.com/

PELATTAVUUS: 6/10
+ helpot kontrollit
+ hyvä kameran ohjaus
– moninpelin toteutus
– kielimuuri, vaikkakin suomenkielinen manuaali

JUONI: 4/10
– juoni ei ole enää hauska
– huonot välivideot

GRAFIIKKA: 8/10
– ei järin ihmeellinen…
+ …mutta toimiva

PELIN IDEA: 6/10
– ideat tuntuvat loppuunkäytetyiltä

PELIN KÄYTTÖIKÄ: 5/10

Katso myös: Ratchet & Clank ja Ratchet & Clank 2 Going Commando

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika paska arvostelu. Mun mielestä moninpeli on hauska, juoni ei mikään kummoinen mutta hyvä ja välivideot ovat loistavia. Eli paras r&c 3 mitä oon pelannut. Mitähän sä oot vetänyt senkin millimunainen jonne...